1 jaar ondernemen: 5x HELP!

1 jaar ondernemen: 5x HELP!

1 augustus 2017

Exact één jaar geleden brak The Nutshell, ons eigen content marketingbureau, open. Een grote stap, van bediende naar ondernemer. En hoewel we goed voorbereid waren, zijn we niet te beroerd om toe te geven dat deze vragen ons uit onze slaap hielden.

HELP! Zijn we uniek genoeg?

Als content marketers weten we hoe belangrijk het is om een uniek verhaal te vertellen. We besteedden dan ook (heel heel) veel tijd en energie aan het kneden van ons eigen verhaal. Schrijven is schrappen, maar bij het schrijven van ons verhaal leek het alsof niets goed genoeg was om het tot de finale versie te schoppen. De vraag bleef: ‘zijn we wel zo uniek als we zelf denken?’.

JA, ons verhaal zit goed. Omdat het authentiek is. Hoe we dat nu wél zeker weten? Het voorbije jaar kregen we telkens opnieuw bevestiging van klanten en potentiële klanten, maar ook van gelijkgestemden die voor een of meerdere projecten deel gingen uitmaken van Team The Nutshell.

HELP! Zullen we genoeg klanten hebben?

Toegegeven, die zorgde echt voor koudwatervrees – net als bij iedere startende ondernemer, zeker? Zullen we werk genoeg hebben, zijn we ‘levensvatbaar’ en zullen voldoende mensen geloven in wat we te bieden hebben? Wij waren er zeker van dat we dankzij onze massa’s ervaring en juiste spirit voor heel wat bedrijven veel toegevoegde waarde konden leveren, maar zouden we dat ook kunnen overbrengen?

JA, we hebben genoeg klanten en genoeg werk. We overtroffen al onze voorzichtige en zelfs minder voorzichtige prognoses en kregen het bijzonder druk. Zo druk dat we niet altijd de tijd vonden om er voldoende over te communiceren. Dat nemen we alvast mee als werkpuntje naar jaar 2 ;-).

HELP! Hebben we alles in huis?

Je werkt jaren samen, je weet allebei wat je zelf waard bent en denkt te weten wat je partner zal bijbrengen in de nieuwe onderneming. Wij wisten ook allebei heel goed welk soort projecten we aankunnen en, niet onbelangrijk, waar we energie van krijgen. Maar is dat genoeg?

JA! Pas toen we in ondernemersmodus kwamen, ontdekten we hoe complementair we wel zijn. Onze profielen zijn op het eerste zicht heel gelijkend – allebei content marketers met een taalkundige achtergrond –, maar we verschillen voldoende van elkaar om alle skills af te dekken die nodig zijn om van The Nutshell een goed draaiende onderneming te maken. En – niet onbelangrijk – we leren enorm veel bij. Niet alleen omdat het moet, maar omdat we het zo graag willen.

HELP! Gaat het lukken, de administratie?

Als je een zaak runt, maken administratie en financiën nu eenmaal een belangrijk deel uit van je takenpakket. Als twee lettermensen samen een onderneming opstarten, is het dus logisch dat dat aspect je in het begin wat zorgen baart.

JA, wij hebben een manier gevonden om onze administratie efficiënt op te volgen. We laten ons goed omringen, up-to-date houden en adviseren over de financiële kant van The Nutshell.

HELP! Gaan we nog een leven naast The Nutshell hebben?

Hard werken heeft ons nooit afgeschrikt. En als je kan doen wat je zo graag doet, is alles goed, toch? Maar toch hoor je ze vaak, de verhalen over zelfstandigen die zo hard werken dat ze geen tijd meer hebben voor een leven naast het werk. Zouden wij wel nog tijd hebben voor een leven naast The Nutshell?

JA, we zijn er voor ons gezin op de momenten dat het echt telt en hebben heus nog tijd voor vakantie en hobby’s. The Nutshell is een deel van ons leven, maar er zijn nog zoveel mooie andere dingen die we niet missen door de keuze die we een jaar geleden maakten.

Sarah en Sabine

Ook een vraag die je wakker houdt?

Geen reacties

Reageer