Authentiek graag

Authentiek graag

6 september 2016

Anno 2016 besta je niet als je niet communiceert met beelden. We staan er niet eens meer bij stil. De kans dat je boodschap aankomt, stijgt exponentieel met foto’s of video’s erbij – dát is bewezen. Maar misschien loont het de moeite om er wél even stil bij te staan.

Je eigen signatuur

Welk beeld wil jij dat je prospecten, klanten en partners van jou en je bedrijf krijgen?  Want ook in bedrijfscommunicatie kan je nu eenmaal niet meer zonder beelden. ‘We moeten foto’s op de website, in de brochure of het magazine plaatsen, maar we hebben er geen. Dan maar stockfoto’s.’ We hebben het vaak gehoord de voorbije jaren. Her en der duiken stereotiepen op: de breed glimlachende verkoper, de manager met zilveren haren in strak maatpak, de vriendelijke jongedame uit het callcenter met de headset, … Mooie foto’s, technisch in orde – dat moet wel, want ‘we moeten in druk’ –, maar wat een gemiste kansen.

Meer bereik, meer impact

Wij pleiten voor authenticiteit. Bij een post of tweet horen echte foto’s, uit het leven gegrepen. Daar zorg je zelf voor en dat is goed – houden zo. Maar ook op andere kanalen hoort bij professionele communicatie professionele fotografie. Trek wat tijd en budget uit en ga ook daar resoluut voor ‘echt’.

Duur? Helemaal niet als je bedenkt hoeveel uren je besteedt aan het afschuimen van fotodatabanken. En goeie stockbeelden zijn ook niet gratis. 

Tijdrovend? Je moet er inderdaad wat tijd en aandacht voor vrijmaken, dat klopt. Maar het is absoluut de moeite waard. We garanderen je dat je zoveel meer mensen bereikt én beroert. 

Geen stockfoto’s meer dan? Toch wel, maar enkel als ze goed gekozen zijn, passen in het geheel en doordacht worden ingezet.

Actie!

Klinkt logisch, maar hoe pak je het aan? Kijk even mee hoe wij het deden op onze site, www.thenutshell.be. We zijn razend benieuwd naar jouw feedback. Wij vroegen aan fotograaf Marco Mertens om zijn camera ter hand te nemen.

 

Hulp nodig?

Geen reacties

Reageer